perjantai 14. toukokuuta 2010

Samsaran luomukauppa

Olen itse ollut kiinnostunut liittymään johonkin luomupiiriin, koska haluan syödä kaiken mahdollisen luomuna, mutta ostaa tuotteet kaupan hintoja edullisemmin. Vantaalta en ole löytänyt luomupiiriä, joten keksinpä sitten että perustan luomupiirin ihan itse. Idea on todella hyvä, koska terveellisen ruoan parissa toimiminen toisten hyväksi, kuten myös oman perheeni, käy ajatusmaailmaani täydellisesti. Alan vihdoin löytää sen "miksi haluan tulla isona". Tai tarkemmin sanottuna olen nyt löytänyt tuon alueen, jolla haluan toimia, eli terveellinen luomuruoka, superfoodit ja onnellisen elämän avaimien ja ideoiden jakaminen muille. Miten tuota teen, on vielä vähän avoimena, mutta ainakin alkuna on tämä blogi ja luomuruokapiiri.

Ei mitenkään helppoa kyllä löytää luomuruokapiiriläisiä, kun suurin osa ei jaa tätä minun ajatusmaailmaani luomusta ja muusta terveellisestä "hömpästä". Se on ollut taas pienoinen yllätys minulle, miten vähän muut välittävät siitä mitä suuhunsa laittavat tai kuinka he uskovat täydellisesti siihen mitä viranomaiset ja elintarviketeollisuus kertoo normituotteista. Kyllähän kroppa ottaa paremmin ravintoaineet mahdollisimman luonnonmukaisista ruoista ennemmin kuin keinotekoisista ja pitkälle prosessoiduista tuotteista. Ja kuinka täynnä ihmiset ovatkaan kaikenmaailman lisäaineita ja myrkkyjä, joita ovat mm. ruoan mukana sisäänsä saaneet. Koko ajanhan me olemme alttiina ympäristön myrkyille ja muille ei-orgaanisille aineille, mutta jos minä voin edes jossain määrin vähentää tuota taakkaa itseni ja perheeni kohdalla, niin ilman muuta pyrin tekemään sen. Ei siitä ainakaan mitään haittaa ole, päinvastoin! Tokihan luomuruokapiirien ruoat ovat normiruokia kalliimpia, ainakin useimmiten, ja ymmärrän kyllä että kaikilla ei ole varaa vaihtaa kokonaan luomuun, mutta vaikka jo suolan vaihtaminen ruususuolaksi, sokerin intiaanisokeriksi ja kenties jopa paistoöljyn kookosöljyksi, on jo hieno alku.

Omista ystävistäni löytyi tasan 1, joka oli kiinnostunut tulemaan mukaan. Alkuporukan muut olivat kaverin kavereita tai työkavereita. Mutta kuinkas sitten kävikään :) Tilauspäivän koittaessa lähes jokainen ilmoitti, että " voi en mä ole ehtinyt edes vilkaiseen mitä tilaisin, seraavalla kerralla sitten". Oli toki myös kommenttia siitä, etteivät tuotteet olleet välttämättä kaupan hintoja edullisempia.


No, nyt löytyi yksi luomutoimittaja, joka ilmoittaa olevansa edullisin nettiluomukauppa Suomessa (ja ainakin äkkiseltään vaikuttaisi niin olevan) ja he vieläpä toimittavat kotiin saakka Pääkaupunkiseudulla jos tilaus on vähintään 50 euroa! Aivan mahtavaa! Muualle tilausraja on 80 euroa. Toki toimittavat ilmaiseksi postiin/matkahuoltoon muuallakin Suomessa jo 50 euron tilaukset. Tuotteita on yli 600, toki kaikki ei ole ruokaa, mutta sekin on ihan  hyvä asia. Löytyy myös eteerisiä öljyjä, luomupesuaineita jne. Kyseessä on Samsara Oy:n luomukauppa ja Samsarahan leipoo myös luomuleipää ja luomupullaa, jotka saa kotiin samalla kuljetuksella. Suosittelen lämpimästi tätä ihan yksityisostamiseenkin, koska tuo ostoraja on niin alhainen. Yleensä toimituksen ilmaiseksi kotiin saa monessa paikkaa 250 euron tilauksella (tai toimituskulut ovat muuten tähtitieteelliset, mikä vie pohjan edullisuudelta) ja se ei ihan kyllä onnistu ilman luomupiirin apua, isohkon luomupiirin.

Jatkan positiivisin mielin näitten edullisten luomutoimittajien etsimistä ja alkukankeudesta kärsivän luomupiirin luotsaamista. Tervetuloa mukaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti