perjantai 4. kesäkuuta 2010

Oletko avoin uusille asioille?

Oletko avoin uusille ajatuksille, asioille, kokemuksille ja mahdollisuuksille? Itse olen pitänyt itseäni aina tällaisena ja on ollut melkoisen hämmentävää huomata, kuinka harvinaista tällainen ajattelutapa on. Niin monet pitävät kynsin hampain kiinni siitä,  mitä yhteiskunta, "viralliset" tahot ja vaikka internetin keskustelu- ja mielipidepalstat kertovat oikeana totuutena.

Ihmiset ovat äärimmäisen epäluuloisia uusia ajatuksia ja asioita kohtaan (useimmiten). Otetaan nyt esimerkiksi vaikka paljon negatiivisia tunteita herättävä verkostomarkkinointi. Koska alaa yleisesti pidetään huijauksena johtuen näistä pyramidiversioista, jotka sitä ovatkin, niin suurin osa ihmisistä ei halua kuulla verkostomarkkinointiin liittyvää uutta liiketoimintaehdotusta, koska he automaattisesti ohjaavat sen ajatuksissaan luokkaan: epärehellinen toiminta. Tällöin on ihan sama, mitä faktoja asiasta kerrot, mikään ei mene noiden epäilysten silmälasien läpi.

Itse olen jäsenenä yhdessä maailman suurimmista, vanhimmista ja menestykseikkäimmistä verkostomarkkinoinnin yrityksistä. Se on ollut pystyssä jo 50- luvun lopulta saakka. Ideana ei niinkään ole myydä tuotteita ja sitten hankkia lisää jälleenmyyjiä verkostoon myymään lisää tuotteita, vaan ihmisille kerrotaan liiketoimintamahdollisuudesta ja jäseneksi lähtevät ostavat sitten tuotteita esmimerkiksi vain omaan käyttöönsä ja kertovat mahdollisuudesta taas eteenpäin ja sitä kautta tulee liikevaihtoa. Itse kuuntelin avoimesti tästä uudesta mahdollisuudesta ja innostuin kovasti, koska näin sen mahtavan potentiaalin.Lisäksi idea oli todella hyvä..ja toki on sitä edelleenkin. Tulinpa sitten kyllä pilvilinnoista alas lujaa ja rytinällä, kun aloin kertoa asiasta muille, joilla ei ollut samanlaista avointa suhtautumista asioihin. Se oli melkoinen järkytys minulle. Yksikään ystäväni tai tuttuni ei nähnyt tuota tilaisuutta ja mahdollisuutta siinä. Tai sitten osa osasi jo ennakoida etukäteen muiden suhtautumisen, joka minulle taas tuli täysin nurkan takaa. Jotkut eivät edes suostuneet kuuntelemaan, koska he mielestään tiesivät tarkalleen, mistä huijauksesta siinä oli kyse. Kummallista ajattelua minun mielestäni. Eihän voi tietää, mistä on kyse jos ei kuuntele mistä on kyse :) Tuo yritys aloitti toimintansa jo 50- luvulla ja porskuttaa edelleen voimissaan. Jos se olisi epärehellinen pyramidihuijaus, kilpailijat olisivat kaataneet sen jo aikaa sitten.

Minulle tuo negatiivisuus oli liikaa, itsetuntoni ei ollut tarpeeksi vahva kestämään sitä, joten jätin liiketoiminnan varsinaisen harjoittamisen hyllylle epämääräiseksi ajaksi ja keskityin pelkästään ostamaan hyväksi havaitsemiani tuotteita omaan käyttööni. Nykyään myös luomuhörhöilyni ei täysin käy yksiin yrityksen tuotevalikoiman kanssa, joten voi olla etten vähään aikaan jatkakaan sitä, muuta kuin suosittelemalla ystävilleni heidän orgaanisia ravintolisiä ja vitamiineja sekä erinomaista vedenpuhdistujärjestelmäänsä ja käyttämällä niitä toki jatkossakin itse.

Mietin tässä vaan, miten mahtavia mahdollisuuksia ihmisiltä menee sivu suun, kun he eivät ole avoimia uusille asioille. Jos kuuntelee toisten mielipiteitä ottamatta itse asioista selvää, voi menettää paljon. Tämäkin liiketoiminta on upea mahdollisuus ihmisille, joilla on suuri motivaatio muuttaa elämäänsä tai jotka omaavat tarpeeksi vahvan itsetunnon.

Sama tuo on henkisyyden ja new age asioiden kanssa. Siitä lisää seuraavassa postauksessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti