maanantai 29. marraskuuta 2010

Intialainen käsi- ja jalkahieronta

Eräänä iltana hieroin päätäni sellaisella 12 haaraisella päänhierontalaitteella, joka hieroo pään akupunktiopisteitä. Se tuntui todella taivaalliselta. Mieleeni tuli sillä hetkellä etsiä netistä Intialaisen päähieronnan kursseja ja ensimmäisenä silmiini osuikin kahden viikonlopun kestoinen kurssi Tikkurilassa, eli ihan tässä omilla kulmilla. Eikä hintakaan ollut niin päätä huimaava, että tuo ajatus olisi pitänyt heittää roskakoppaan heti alkuunsa. Tämä tapahtui joskus loppukesästä ja ilmoittauduin välittömästi tammikuussa ja maaliskuussa 2011 oleville viikonloppukursseille. Sinne oli kuitenkin vielä niin pitkä aika, että ajattelin katsoa josko löytyisi jokin toinen suht halpa ja lyhyt kurssi sitä ennen. Samaisesta paikasta valitsinkin sitten kahtena marraskuisena maanantaina pidettävän intialaisen jalka- ja käsihieronnan kurssin. Sopii hienosti yhteen tuon intialaisen päähieronnan kanssa. Nyt kurssi on käyty ja todistus hyppysissä :)


Intialainen käsi- ja jalkahieronta on ayurvedista hierontaa. Se on suhteellisen harvan tiedossa vielä, toisin kuin intialainen päähieronta. Ayurveda on maailman vanhin kirjattu hoitomenetelmä. Sana Ayur tarkoittaa elämää ja veda tietoa, ayurveda on siis elämäntietoa ja sen oppimista. Ayurvedassa ymmärretään täysin suhde fyysisen kehon, mielen, tunteiden ja henkisyyden välillä. Kurssilla opeteltiin tietysti hieromaan itse, mutta myös saatiin nauttia toisten hierottavana olemisesta. Oikein ihanaa ja rentouttavaa, ehdottomasti arjen kiireen ja stressin oiva helpottaja!

Nyt tarvitsee aloittaa harjoittelu omien lasten ja kavereiden ollessa harjoituskappaleina, jotta saa nuo hierontatekniikat sisäistettyä ja kehtaa alkaa ottamaan ihan hintaakin noista hoidoista. Eiköhän innokkaita kandidaatteja löydy ihan jonoksi asti kun sana leviää :) Joskus tulevaisuudessa olisi toiveena tehdä luontaishoidoista ja hyvinvointiasioista päätyö. Keräilen pikku hiljaa näitä tarvittavia ja minua kiinnostavia taitoja ja tietoja, jotta voin aikanaa toteuttaa tuon toiveen. Hiljaa hyvä tulee :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti