maanantai 8. marraskuuta 2010

Suklaapäällysteiset muffinssit

Herkuilla saa terveellisempiä ruoka-aineita menemään alas myös lasten suista ilman valituksia. Toki näissäkin on liikaa sokeria, vaikka kuinka intiaanisokeria onkin. Nämä ovat silti parempi vaihtoehto kuin raffinoidut mössöt. Tätä reseptiä saa vieläkin parannettua, esm vaihtamalla/korvaamalla jauhoja esm kvinoalla, mantelijauhoilla tai kookosjauhoilla, mutta tässä on nyt kuitenkin suht edullinen lapsiperheen versio näistä muffinsseista:

- 1 dl kookosöljyä
- 2 luomukananmunaa
- 2 dl intiaanisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- pikkuisen reipas 3 dl jauhoja, esm puolikarkeita spelttijauhoja
- 2 rkl luomukaakaojauhetta, esm Green & Blacks
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl luomukauramaitoa, kookosmaitoa tai jotain muuta maitoa
- luomusuklaata levynä (esm Pirkan luomu tumma suklaa)

Vatkaa munat ja sokeri, nesteytä kookosöljy. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne hyvin sekoittaen munavaahtoon. Lisää vielä kookosöljy ja maito. Sekoita taas kunnolla. Kaada taikina muffinssivuokiin, tästä määrästä tulee 12-14 kpl. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Kun olet ottanut muffinssit uunista, niin laita jokaisen päälle suklaapala sulamaan. Lopuksi levitä sulanut suklaa muffinssien päälle. Anna suklaan jähmettyä. Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti