sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Luonnollisia apuja selän toipumiseen

Sairasloma on nyt vihdoin "lusittu", sitä kesti tällä kertaa seitsemän viikkoa. Se on ilahduttavasti vähemmän kuin viimeksi pari vuotta sitten, jolloin selän aiheuttamaa "lomaa" kesti 4 kuukautta. Edellisellä kerralla en tehnyt mitään liikunnallista, istuin päivät töissä järkyttävän epäergonomisissa asennoissa, enkä muutenkaan osannut varoa selkääni millään tavalla. Tällä kertaa keskivartalossa oli parempaa tukea, kiitos liikunnan, josta on tullut osa elämää (vaikkakin edelleen parantamisen varaa olisi hurjasti) ja olen osannut hoitaa itseäni paremmin.Issiaksen nimellä tämä ongelma menee, kyseessä on jonkinlainen hermojen tulehdus- tai ärsytystila. Apua toipumiseen ovat todennäköisesti tuoneet mm. homeopaattiset lääkkeet, kuten Arnica montana C30, joka hillitsee tulehduksia ja edesauttaa kudosvaurioiden paranemisessa, ja Rhus toxcicodendron C30, joka tehoaa nivel, -lihas, ja hermosärkyihin. Näitä voi ostaa vaikkapa täältä. Suosittelen kuitenkin käymään ensin koulutetun homeopaatin vastaanotolla, joka osaa ohjeistaa homeopaattisten lääkkeiden käytössä ja jolla saattaa olla muitakin ässiä hihassa noiden kahden mainitsemani lisäksi. Luontaistuotekaupoista olen ostanut Solgarin vahvaa B-vitamiinia. B-vitamiinit ovat tärkeitä hermoston normaalille toiminnalle. Issiasvaivan aiheuttamiin kramppeihin helpotusta lienee tuonut myös magnesiumlisä, jota olen ottanut myös Solgarin purkista täyden päiväannoksen.

Superruokapuolelta olen lisännyt ruokavalioon Spirulina leväjauheen, joka on mm. hyvä gammalinoleenihapon lähde (GLA). Tuo GLA on hermostollemme äärimmäisen hyödyllinen, tulehdusta estävä rasvahappo. Myös Chlorella uusimpana ruokavalioni superfoodina on mukana auttamassa kropan uudelleenrakennuksessa, sen sisältämä CGF edistää kudosvaurioitten paranemista. Opti-MSM jauheen otan käyttöön ensi viikolla, koska se auttaa mm. erilaisten tukikudosten rakentamisessa ja kramppien poistamisessa.

Näiden avulla olen todennäköisesti toipunut nopeammin kuin viimeksi. Lisäksi tietysti luonnollisena lääkkeenä myös keskivartalon voimistaminen ja eritoten kunnon venyttelyt. Vartalon lihasepätasapainot ovat paljolti syynä kaikkiin selkävaivoihin ja niitä tästä kropasta löytyy vielä aimo annos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti