keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Ilmajoogailua

Tänään kävin työkavereiden kanssa kokeilemassa ilmajoogaa (airjooga, airyoga) Yoganordicin joogasalilla Vantaalla. Siellä tilat olivat pienet, mutta ilmapiiri rauhoittava ja ihana. Tunnit ja kausikortit ovat kalliita tavalliselle pulliaiselle, mutta ainakin silloin tällöin voi itsensä palkita jollain ihanalla joogatunnilla.

Ilmajooga oli kyllä mielenkiintoinen kokemus. Sali oli pieni ja täyteen ahdettu meitä "riippuliitäjiä". Edes oman maton kokoista tilaa ei ollut kokonaan itsellä. Välillä sai varoa, ettei toisen ihmisen varpaat ja hiukset olleet omassa suussa tai omat raajat muiden naamalla. Toki, jos useammin alan ilmajoogatunnilla käydä, niin opin olemaan poissa muiden tieltä :) Kun ei vielä osaa kunnolla liikkeitä, niin virhearviointien mahdollisuus on erittäin suuri.

Pää alaspäin roikkumiset olivat tunnin kaikkein hauskinta antia, olo oli kuin sirkuksen akrobaatilla. Alla meidän kolmen taidonnäyte, joka on otettu vasta varsinaisen tunnin jälkeen.

Aion kyllä käydä kokeilemassa muitakin joogatunteja Yoganordicissa, kuten lempeätä hotjoogaa ja yin joogaa. Ohjaaja oli ammattitaitoinen ja osasi muun muassa heti kertoa minulle vaihtoehtoisia liikkeitä, kun näki, että tiettyjen rajoitusten vuoksi en ihan kaikkia pystynyt tekemään.

Ihanin hetki tunnista oli loppurentoutus,  joka tehtiin maaten kokonaan kankaan sisällä. Sen saa siis levitettyä hyvinkin leveälle. Ainakin tällainen 163 senttinen nainen mahtuu sinne mainiosti. Siinä kölliessä tuli sellainen olo, kuin olisi perhonen kotelossaan, mutta ilman ahtaanpaikan kammoa. Kangas keinuu kevyesti hengityksen tahdissa ja olo on kevyt ja hieman painoton.


Käy kokeilemassa, ilmajooga voi hyvinkin olla uusi ystäväsi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti