maanantai 23. maaliskuuta 2015

Yoogaia

Yoogaia palvelu tarjoaa erilaisia joogatunteja netissä. Sieltä löytyy niin live versioita, kuin tallennettujakin. Palvelu on kehittynyt paljon. Vielä vähän aikaa sitten se tarjosi huomattavasti vähemmän tunteja, jotka kaikki olivat suomenkielisiä. Nykyään tunteja on jos jonkinlaisia, mutta suurin osa niistä on englanninkielisiä. Minulle tuo kieliasia ei ole ongelma, mutta vaikka sinä et omaisikaan vahvaa englanninkielentaitoa, niin Yoogaiasta löytyy kyllä ihan riittävä määrä tunteja myös suomenkielellä koko viikon tarpeiksi. Minun hieman nirsolle maulle tuo laaja valikoima on kuitenkin juuri omiaan. Periaatteessahan tunteja voi seurata ilman ääntäkin, mutta tietokoneen tai tabletin asettaminen niin, että pystyt sekä seuraamaan sitä, että tekemään samalla liikkeitä, on vähintäänkin haasteellista ellei peräti mahdotonta.

Iso plussa on se, että Yoogaiassa ei tarvitse ehtiä live-tunneille. Kiireisessä lapsiperheen arjessa kun se ei oikein toimi. Valitsen siis aina omaan fiilikseen sopivan tunnin tallennearkistosta. Valikoima vaihtuu viikoittain. Jos on vähän flunssanpoikasta tai muuten veto veks, niin valitsen meditatiivisempia ja rentouttavampia tunteja, ja silloin kun taas puhkun energiaa, niin niitä rankempia. Muina kertoina valitsen tietenkin jotain siltä väliltä.

Minulla meni jonkin aikaa innostua kunnolla tästä palvelusta, kun pyrin odottamaan sellaista hetkeä, jolloin pääsisin rauhassa joogaamaan olohuoneeseen, missä sille olisi riittävästi tilaa. No, sellaista aikaa ei tullut. Siis koskaan. Makuuhuoneessa taas ei mahtunut tekemään kaikkia liikkeitä kunnolla, joten aika vähissä olivat ne kerrat, jolloin pääsin nauttimaan tunneista. Oli opeteltava sietämään ääntä ja liikettä ja hulinaa täynnä olevaa olohuonetta sekä unohtamaan meditatiiviset liikuntakokemukset. Jos ei lapsilla ole jotain tärkeää asiaa tai sellaista "ihan vaan huvin vuoksi" -mölinää, niin sitten hyppii koira silmille...kirjaimellisesti. Meidän pörröpallo kun näkee joogaamiseni kutsuna hurjaan leikkihetkeen. Vähintäänkin loppurentoutukset ovat useimmiten menneet täysin harakoille. Ihanaa kyllä olen tottunut tähän tilanteeseen ja nyt käytän jo Yoogaiaa 1-3 x viikossa.

Suosittelen lämpimästi Yoogaiaa. Ohjelmistosta löytyy vain muutaman mainitakseni mm. hathaa, vinyasaa, kundaliinijoogaa, yin joogaa, pilatestakin. Tarjolla on paljon enemmän vaihtoehtoja kuin kuntosalilla, eikä matkoihinkaan mene aikaa.

                                      " Oi, joko taas on leikitään ! "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti