lauantai 13. maaliskuuta 2010

Puhdas vesi

Puhdas vesi on tietenkin perusedellytys terveelle elämälle. Olemme onnekkaita eläessämme Suomessa, jossa vesi on suhteellisen puhdasta. Ei täysin puhdasta missään nimessä, vaikka niin voisi helposti luullakin. Ei kannata tuudittautua siihen uskoon, että hanasta tuleva vesi on yhtä puhdasta, kuin se samainen vesi, joka lähti vedenpuhdistuslaitoksesta. Vaikka asuisit uudessa talossa, jossa on uudet ja puhtaat putket, niin ne eivät sitä kyllä ole matkalla sieltä puhdistamosta meidän koteihimme. Ja viime vuosinahan on ollut paljonkin tapauksia, jossa vesi on saastunut sillä tai tällä paikkakunnalla syystä tai toisesta. Siis Suomessa..kin.

Työpaikalle kuskaan aina omat vedet (puhdistettua) mukana. Ei hirveämmin kiinnosta juoda vettä, joka etenkin aamuisin on ruskeaa. Kun itse on päässyt puhtaan veden makuun, on vaikea ymmärtää, että muut eivät näe vesijohtovedessä mitään ongelmaa ja juovat sitä vaikka pari litraa päivässä, koska reipas veden juominenhan on "terveellistä".

Meillä on käytössä laadukas vedenpuhdistusjärjestelmä, joka poistaa tehokkaasti yli 140 epäpuhtautta ja tuhoaa yli 99,99 % veden mukana tulevista mahdollisista bakteereista ja viruksista. Suurin osa mm klooristakin katoaa tämän järjestelmän avulla. Vaikka klooria juomavedessä on hyvin vähän, on se silti myrkkyä. Ensimmäisessä maailmansodassa kloorilla tapettiin vastapuolen sotilaita. Siitä luovuttiin lopulta, koska sille kaverille, joka sitä klooria vei vastapuolen niskaan, kävi tosi huonosti kun tuuli kääntyi..

Astioita pesen normaalilla vesijohtovedellä, juomavesi ja ruoanlaittovesi tulevat puhdistusjärjestelmän kautta. Meillä on erillinen hana tuolle puhdistetulle vedelle. Suodatin vaihdetaan kerran vuodessa.

Jos kiinnostunut tuosta vedenpuhdistusjärjestelmästä, niin ota yhteyttä. Laitan lisää tietoa sähköpostitse.

bestdayever@hotmail.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti