tiistai 2. maaliskuuta 2010

Ikuinen elämä

Edellinen lukemani kirja oli Michael Newtonin "Sielujen matka", jossa kerrottiin jälleensyntymisestä ja elämistä elämien välillä. Jos asiat todella menisivät niin kuin kyseisessä kirjassa kerrotaan, ei kuolema pelottaisi. Sielu olisi tietoinen itsestään ja omaisi peräti yksilöllisen persoonan. Kirjan tiedot perustuivat hypnotisoitujen ihmisten kertomuksiin. Teoksen antama kuva tuonpuoleisesta tuntui olevan omaan ajatusmaailmaani kuitenkin turhan ihmismäinen, joten päätin lukea Deepak Chopran kirjoittaman opuksen "Ikuinen elämä" seuraavaksi. Ajattelin, että hän antaisi vähän abstraktimman ja "uskottavamman" kuvan aiheesta.

Deepak Chopran kirjat eivät ole ihan kaikkein helpompia luettavia, mikä pohjautunee hänen sisätautilääkärin ammattiinsa. Niissä mennään melko yksityiskohtaisiin kuvauksiin mm. solujen ja aivojen toiminnasta. Muutenkin hänen tekstiään ei kannata lukea samalla kun lapset huutelevat vieressä :) Tähän tarvitaan todellakin hiljaisuutta ja aikaa rauhalliselle lukemiselle ja asian pureskelulle.

Chopra käsittelee kuolemanjälkeistä elämää eri näkökulmista, lähinnä kuitenkin itämaisen viisauden ja henkisyyden kautta, mutta myös huomioiden länsimaalaisen lääketieteen ja kaikenmaailman kvanttiteorioiden kannan ja tulokset erilaisista tutkimuksista. Hänen teoriansa mukaan kuolema on vain aistien harha, tuonpuoleista ei ole erotettu tästä maailmasta, vaan yksi ainoa todellisuus sisältää kaikki maailmat, ajat ja paikat.

Deepak Chopra uskoo jälleensyntymiseen ja joiltain kohdin hän sivuaa myös Sielujen matka kirjan ajatuksia, mutta suurin ero on siinä, ettei sielulla hänen mukaansa ole persoonaa ja yksilöllistä tietoisuutta itsestään. Tai ainakin näin olin käsittävinäni...tämä kirja tarvinnee lukea toiseen kertaan ja ehkä kolmanteenkin, jotta voi varmistua siitä, ettei mene ihan metsään omien tulkintojen kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti