sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Salaisuus "The Secret"

Sain muutama vuosi sitten uudelta ystävältä lainaksi dvd:n, jonka nimi oli "The Secret". Siinä kerrotaan suuresta salaisuudesta, joka on ollut vain harvojen tiedossa tähän saakka. Olin itse asiassa jo aikaisemmin kuullut pätkän aiheesta Oprah puheohjelmassa ja kiinnostunut jo tuolloin asiasta. Nyt otin asian vihdoin tapetille. Dvd:ssä ja sen pohjalta tehdyssä kirjassa, Rhonda Byrnes tuo tämän salaisuuden päivän valoon. Tästä samaisesta salaisuudesta kerrotaan myös Dan Brownin uusimmassa teoksessa "Kadonnut symboli" (muita teoksia mm. Enkelit ja Demonit sekä Da Vinci koodi).

Salaisuudessa käsitellään ajatuksen voimaa ja vetovoiman lakia. Sitä kun esimerkiksi ajattelet positiivisia ajatuksia, niin elämääsi tulee lisää myönteisiä asioita ja jos taas ajattelet koko ajan negatiivisesti ja kuinka elämä vain jatkuvasti potkii päähän, niin sitä saa mitä tilaa eli lisää ikäviä asioita. Myös ihan konkreettisia asioita voi ajatuksen voimalla ja salaisuuden oppien mukaan saada elämäänsä, kuten vaikka tietyn toivotun rahasumman, jonka saaminen ei muuten pitäisi olla mahdollista.

Mieheni, joka ei ole Salaisuutta lukenut ja on muuten kovin skeptinen valtavirrasta eroaviin ajatuksiin,  käyttää ihan tietämättään tätä salaisuutta hyväkseen eritoten parkkipaikkojen kyseessä ollen (samasta esimerkistä puhutaan myös dvd:llä). Hän löytää aina ja joka kerta tyhjän parkkipaikan esm kauppakeskuksen oven edestä lähimmästä rivistä vaikka parkkipaikka olisi muuten täpötäynnä. Hän uskoo siihen, että paikka löytyy mistä hän sen haluaa ja niin löytyykin :) Kerran eräänä Vappuna olimme lasten kanssa menossa katsomaan Vappuhulinoita ja tiesin, että parkkipaikat ovat kiven alla. Mies vain sanoi rauhallisesti, että turhaan vauhkoat siinä, siellä (tietyllä kävelykatua lähimmällä parkkipaikalla) on vapaa paikka kolmas ruutu edestä käsin (eikä oltu siis vielä lähelläkään kyseistä parkkipaikkaa, eikä sinne voinut nähdä). Ja kas kummaa, kun saavuimme parkkipaikalle, oli se ihan täyteen parkkeerattu lukuunottamatta sitä kolmatta ruutua edestä käsin! No se tarkan ruudun mainitseminen oli kyllä mieheltäkin vitsi, mutta joka tapauksessa hän uskoi parkkipaikan löytyvän mahdollisimman läheltä ja jälleen kerran "salaisuus" toimi.

Salaisuus toimii niin, että ensin pitää nähdä tarkasti mielessään, mitä haluaa, esm matkan Malediiveille tai tietyn vapaan parkkiruudun :) Ei voi toivoa mitään epämääräistä, kuten matkaa jonnekin tai vain lisää rahaa. Toive pitää olla muodossa "Haluan 1000 € rahaa". Toisessa vaiheessa lähetetään pyyntö universumin kollektiiviselle tietoisuudelle ja kolmanneksi uskotaan, että toive on jo toteutunut. Tuo viimeinen kohta on oleellisin pointti ja samalla myös vaikein toteuttaa. Kuten mieheni kyseessä ollessa, hän uskoo vahvasti, että vapaa parkkipaikka on jo olemassa.

Kiitollisuus on tärkeää, jotta pääsee oikeaan tunnetilaan. Tee vaikka lista niistä asioista, joista olet elämässäsi kiitollinen. On aika hassua huomata, kuinka paljon niitä kiitollisuuden aiheita oikeasti löytyy. Tällä saa mielenkin pysymään elämän hyvissä asioissa, ettei se aina vain automaattisesti jauha niitä asioita, jotka ovat huonosti tai jotka puuttuvat. Jokin yksi puute voi tehdä elämästä tylsää ja ikävää, jos siihen keskittymällä saa aikaiseksi sen, että puuttuvasta asiasta tulee elämän tärkein asia. Ja kun sitä ei ole, niin eihän se ole kivaa ja mikään muu ei tunnut miltään. Vaikka elämässä olisi kaikki muut asiat hyvin, niin niitä ei näe...ihmismieli on vaarallinen tässäkin suhteessa jos se käyttää sinua, etkä sinä sitä.

The Secret dvd ja kirja saattavat ensin jonkin verran ärsyttää, koska ne ovat kovin amerikkalaisia, eli toiveet koskevat paljolti vain materiaa ja rahaa, ikäänkuin vain ne voivat tehdä onnelliseksi. Mutta kun tuosta pääsee yli, niin salaisuus alkaa antaa paljon ajattelemisen aihetta. Dvd:llä ja kirjassa kerrotaan myös kuinka ajatuksen voimalla voi parantua sellaisistakin sairauksista tai vammoista, joista ei kaiken järjen mukaan ei pitäisi enään kuntoutua. Ajatus on siinä, että jos meidän ruumiimme solut vaihtuvat kokonaan uusiin kahden kuukauden välein, niin mikä on se syy, että sairaudet ja vammat jatkuvat paljon pidempään ellei koko eliniän..ihmisen omat ajatukset ja uskomukset?

Suosittelen tutustumaan "The Secret" dvd:hen ja kirjaan, nämä löytyvät Suomesta kyllä suomenkielisinäkin. Käy myös tutustumassa salaisuuden omiin nettisivuihin, sieltä löytyy myös pari ilmaista ekirjaa kaiken muun hyvän lisäksi.

http://www.thesecret.tv/

1 kommentti:

  1. Juuri tuota salaisuutta tarvitsen huomenna. Kyseessä on erään keskusjärjestön syyskokous ja olen hallituksen jäsenenä erovuorossa. Haluan jatkaa hommassa ;-)
    Luotan secrettiin ja taidan kertoa sinulle huomenna hyviä uutisia.
    Tutustuin blogiisi ja se on tosi kiinnostava. Kaikkea hyvää sinulle.

    VastaaPoista