sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Tavoitelista

Minun on pitänyt jo vaikka kuinka pitkään ryhtyä kirjoittamaan listaa omista tavoitteistani/unelmistani. Ne eivät kuitenkaan voi olla mitään ylimalkaisia pyyntöjä/ toiveita, kuten: lisää rahaa, matkustelua tai mukava työ. Toiveiden tulee olla tarkkoja ja ne pitää kirjoittaa ylös sellaisessa muodossa, kuin ne olisivat jo toteutuneet. Sitten ne "lähetetään" universumille tai vaikka henkioppaalle toteutettavaksi.

Niina- Matilda Juholan uusimmassa kirjassa Näkijä 2 kerrotaan tästä näin:
"Vapaan tahdon kunnioittamisen vuoksi opas ei voi päättää asioita puolestasi. Siksi sinun on itse tehtävä päätöksiä yhä uudestaan. Voit olla aivan varma, että suuren valinnan ollessa ajankohtainen henkioppaasi vaikenee täysin, jotta todella teet itse valintasi. Kun siis todella haluat pyytää jotakin, määrittele tarkoin mitä pyydät. Jos esimerkiksi pyydät autoa, ei oppaasi voi auttaa sinua millään tavoin, ellet liitä pyyntöösi auton merkkiä, vuosimallia ja väriä sekä mahdollisia lisävarusteluja. Opas ei saa viedä valinnanvapauttasi ja päättää asioita puolestasi.
Tunteeton pyyntö on sama kuin tyhjä pyyntö. Sinun tulee todella tuntea minkä arvoinen asia sinulle on ja esittää pyyntösi syvää kiitollisuutta jo valmiiksi tuntien, muuten se on sama kuin lähettäisit pyyntösi kirjeenä, mutta unohtaisit postimerkin."
En ole ehtinyt tarkkaan miettiä, mitä itse haluaisin ja siksi sen listan tekeminen on koko ajan jäänyt, vaikka tiedän, että ilman sitä jään ikäänkuin junnaamaan paikalleni epämääräisine toiveineni. Nyt pikku hiljaa niitä on alkanut onneksi muodostua. Paperille asti en ole näitä tosin vieläkään saanut, mutta ensimmäistä kertaa kirjoitan nyt muutaman niistä tähän blogiin. "Virallisesti" esitän pyyntöni sitten rauhassa myöhemmin...oikeassa muodossa, tunteella ja kiitollisuudella.

Tulevaisuudessa toiveissa on, että elantoni tulisi oman yrityksen pyörittämisestä. Antaisin erilaisia hoitoja ja myisin hyvinvointituotteita siinä sivussa mahdollisuuksien mukaan. Vuoden sisällä olisi nyt tarkoitus opetella Intialaista päähierontaa sekä Intialaista käsi- ja jalkahierontaa. Myöhemmin mahdollisesti reikiä. Opettelen myös tekemään koruja, joita voin myydä, kun taitoa karttuu tarpeeksi. Tästä muodostuu jo lyhyen ajan ja pitemmän tähtäimen toiveita.

Toivelistaan tulee myös pidennettyjä viikonloppuja Euroopan kaupungeissa, vaikka kerran vuodessa. Ainakin Rooma ja Pariisi tulevat listalle. Hauska asia oli se, että kun olin päättänyt mielessäni toteuttaa näitä minireissuja, niin miehen sisko kutsuikin minut Lontooseen viettämään pidennettyä viikonloppua ensi keväänä :) Kuinkas sattuikaan...

Vielä yksi toive (niitä on toki pari muutakin vielä, mutta niistä ei nyt sen enempää) on, että kirjoittaisin kirjan. Se olisi jonkinlainen fantasiaseikkailu, joka liittyy minua kiinnostaviin henkisen kasvun ja kuoleman jälkeisen elämän asioihin. Idea on jo, toteutus ottanee joitakin vuosia :) Ainakin pöytälaatikon täytteeksi jos ei muuta. Twilight -saagan kirjoittaja Stephenie Meyer kirjoitti tuon tarinan samaan aikaan kun hänellä oli vielä pieniä lapsia, lasten touhutessa vieressä ja öisin kun muut talossa nukkuivat. Häntä ei kehuta kovin hyväksi kirjoittajaksi, mutta jo pelkästään hyvällä idealla ja kohtalaisilla kirjoitustaidoilla, voi turvata loppuelämän mukavasti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti