tiistai 28. syyskuuta 2010

Elävän veren analyysi

Kävin tässä vähän aikaa sitten lähinnä mielenkiinnosta elävän veren analyysissä. Syön suht terveellisesti ja ainakin terveellisemmin kuin useimmat tuntemani ihmiset, vaikka ruokavaliostani puuttuukin vielä tarpeellinen määrä kasviksia. Olo on siitä huolimatta ollut viime aikoina tosi nuutunut ja vetämätön (johtunee rankahkosta elämäntilanteesta). Testi oli pikaversio tuosta elävän veren analyysistä, mutta suuntaa antava kuitenkin. Elävän veren analyysissä otetaan sormen päästä verta ja tutkitaan sitä mikroskoopin alla. Oma verenkuvani oli hieman huonompi kuin olin etukäteen ajatellut ja siitä pystyi "lukemaan" mm. stressin, suklaan syönnin :) sekä kivun.Tässä on muuten netistä löytämäni tarkempi selvitys siitä, millaisia löytöjä analyysissä voi olla, mitä ne tarkoittavat ja miten tilannetta voisi parantaa. Minunkin täytyy vielä omien kuvieni kanssa perehtyä tähän tekstiin ajan kanssa paremmin. Pikatesti oli vain 20 minuutin mittainen ja siinä ei ehtinyt kovin tarkkaan näitä asioita käymään läpi, vain yleisellä tasolla.

Elävän veren analyysi liittyy ph-tasapainodieettiin, missä kantavana ajatuksena on se, että jos ihminen on liian hapan (syö ja juo happamia ruokia ja juomia liikaa), niin siitä epätasapainosta johtuvat lähes kaikki terveydelliset ongelmat. Tätä pyritään sitten korjaamaan emäksisemmällä ruokavaliolla. Tältä sivustolta löytyy tarkempaa tietoa ph-tasapainodieetistä mm. siitä mitkä ruoat ovat happamia ja mitkä emäksisiä.En ole koskaan elämässäni noudattanut mitään dieettiä laihtuakseni. Ja tämä on todellakin tosi! :) Olen kyllä kokeillut erilaisia dieettejä täysin terveydellisistä syistä, voidakseni paremmin tai selättääkseni jonkun vaivan. On tullut kokeiltua mm verityyppi-, vähähiilihydraattista ja ruokien oikean yhdistelemisen dieettejä.

Luomuruoan ja mahdollisimman lisäaineettoman ruoan syöminen ei toki ole dieetti, mutta tämä on ollut paras vaihtoehto minulle. Siihen olen sitten lisännyt hieman superfoodeja buustaamaan immuniteettia ja oloa. Otan minulle sopivia juttuja toisen sieltä ja toisen täältä erilaisista ajatuksista ja "dieeteistä". Ph-tasapainodieetti (kuten moni muukin) on aivan liian tiukka minun makuuni. Testaajan mielestä se on ainoa oikea tapa päästä hyvään oloon ja terveyteen, mutta en enään lähde mihinkään mukaan niin, että jätän kaiken muun aikaisemmin hyväksi kokemani ja kokeilen 100 lasissa jotain uutta ja ihmeellistä elämän muuttavaa dieettiä. Minusta superfood "ympyröissä" parasta on se, että ihmisiä kehotetaan lisäämään jotain ruokavalioonsa, ei jättämään mitään siitä pois. Ajan kanssa sitten kroppa itse alkaa vähentää niiden epätoivottujen ruoka-aineiden pyytämistä, kun niillä lisätyillä hyvillä korvataan kropan puutteita.


Tästä ph-dieetistä minulle tulee mukaan todennäköisimmin Udon öljysekoitus ja viherjauhe. Näitä saa mm Cocovin verkkokaupasta melko hyvään hintaan (suosittelen kyseistä kauppaa, laatutuotteita ja lisäksi yli 55 euron ostoksissa toimituskulut 0 euroa). Hyvät öljyt ovat aina tärkeitä ja viherjauheella voin korvata tämän hetkistä kasvisten puutetta. Ehkä näistä on hiukan apua tässä stressaavassa elämäntilanteessa ja loput tulee sitten siitä, että saan palautettua itseni useammin taas tähän hetkeen. Useinkaan en välttämättä mielessäni höpöttele koko ajan (apinamieli - ego), mieleni voi olla tyhjä ajatuksista, mutta en siltikään ole tässä hetkessä kiinni, vaan menen jonkinlaisella automaatiolla eteenpäin. Tätä pyrin muuttamaan tietoisemmin ja tietoisemmin joka päivä terveehkön ruokavalion kera. Lisäksi opettelen kunnolla hengittämään, olen näet huomannut omaavani järkyttävän pinnallisen hengityksen. Kunnollinen hengitys on yksi tärkeä avain hyvään oloon. Eli näillä päivitetyillä eväillä taas eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti