torstai 27. tammikuuta 2011

Sisäinen keho

Eckhart Tolle puhuu usein sisäisestä kehosta, sen tiedostamisesta ja pitämisestä tietoisuudessa joka päiväisissä elämässämme. Tolle kehottaa keskittymään sisäisen kehon tuntemuksiin, kun haluaa ankkuroida itsensä tähän hetkeen. "Asettumalla kehoon" tunnet kehosi sisältäpäin, koet sen sisäisen elämän ja sitä myötä ymmärrät, että olet jotain ulkoisen muodon ylittävää.

Tuohon sisäiseen kehoosi pääset käsiksi aluksi parhaiten, kun makaat rauhallisessa paikassa ja tietoisesti havainnoit kehosi tuntemuksia, elämää sisälläsi. Tuntemukset voivat aluksi olla vain hyvin paikallisia ja pieni muotoisia, mutta harjoittelun avulla, tuntemus vähitellen leviää yhtenäiseksi energiakentäksi koko kehossasi. Tästä seuraava askel on saada tuo tuntemus pysymään myös kävellessäsi, tehdessäsi kotitöitä, kun johonkin kohtaa kroppaa sattuu jne. Silloin se ei olekaan enään niin helppoa. Tänään sain kuitenkin kosketuksen siihen myös kävellessäni ulkona (hakiessani lapsia päiväkodista ja koulusta). Se vihdoin jotenkin loksahti paikalleen. Hienointa oli se, että kun tunsin tuon sisäisen kehoni, olin täydesti hetkessä läsnä ja näin maailman jotenkin paljon voimakkaammin, kuin koskaan ennen. Se tuntui todella hyvältä, tätä lisää, kiitos! :) 
Tolle mainitsee, että sairaudet saavat alkunsa suurelta osin silloin, kun et ole läsnä kehossasi. Kroppa rakastaa saamaansa huomiota ja sitä kautta myös itsensä parantaminen tulee mahdoliseksi. Vaikuttaa melkoisen järkeenkäyvältä, tähän täytyy nyt paneutua kunnolla. Olen nyt huomannut, että tämä on minulle paras tapa ankkuroitu tähän hetkeen. Usein avuksi tarjotaan keskittymistä omaan hengitykseen, mutta jotenkin se minun kohdallani ei toimi. Se vie jollain tapaa liikaa huomiotani. En koe silloin muuta maailmaa yhtä vahvasti, kuin keskittyessäni sisäiseen kehooni. En tiedä mihin tuo perustuu, mutta näin vain on. Usein kun yritän olla läsnä siinä mitä teen, niin pystyn kyllä hiljentämään mieleni, mutta en koe mitään sen kummallisempaa, ja muutamassa sekunnissa mieleni on taas ihan jossain muualla. Ajatusten hiljentäminen ei pelkästään riitä, mutta sisäisen kehoni tiedostamisella, saan vihdoin kiinni läsnäolosta ja sen voimasta.

Tutustu tarkemmin aiheeseen lukemalla Eckhart Tollen kirja "Läsnäolon voima".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti