torstai 5. toukokuuta 2011

Dharman eli elämän tarkoituksen laki

"Jokaisen elämällä on tarkoitus. Meillä kullakin on ainutlaatuinen lahja ja ainutlaatuinen tapa ilmentää sitä. On jotakin jota sinä osaat tehdä paremmin kuin kukaan muu maailmassa. Ja jokaista ainutlaatuista lahjaa ja sen ainutlaatuista ilmentymistapaa vastaavat myös ainutlaatuiset tarpeet. Kun nämä tarpeet kohtaavat sinun luovan tapasi ilmentää lahjojasi, syntyy innostusta, joka saa aikaan vaurautta. Ilmentäessäsi lahjojasi tarpeittesi tyydyttämiseksi, luot hyvinvointia ja runsautta, jolla ei ole rajaa. " -Deepak Chopra-Mitkä sitten ovat ainutlaatuiset kykysi? Tämä on omasta mielestäni ollut äärettömän vaikea kysymys. En ole aikaisemmin osannut vastata tähän ollenkaan. Tätä ainutlaatuista kykyä käyttäessäsi kadotat ajan tajun, se saattaa sinut ajattomaan tietoisuuden tilaan. Deepak Chopra neuvoo kysymään itseltäsi, mitä tekisit, jos sinun ei tarvitsisi huolehtia rahasta, vaan sinulla olisi riittävästi aikaa ja rahaa tehdä mitä tahansa. Esitä tämän lisäksi itsellesi vielä toinen kysymys: miten voin käyttää kykyjäni auttaakseni muita?

En ole kyllä vieläkään löytänyt yhtään sellaista kykyä itsessäni, joka olisi parempi kuin kellään muulla, mutta ainakin pari sellaista, joista nautin ja joita käyttäessäni tunnen olevani oikealla polulla. Kävin kevään aikana Intialaisen päähieronnan perus- ja jatkokurssin. Huomasin jo näiden kurssiviikonloppujen aikana, että tässä on nyt jotain mitä osaan luontaisesti tehdä. Kuten kouluttajakin näyttöhoitoni tekemisen jälkeen minulle kertoi, niin olen luonnostani hoitaja, minulla on hoitajan kädet. Se oli mukava asia kuulla ja vahvistus sille, että olen nyt elämässäni matkalla oikeaan suuntaan.Joitain kykyjä voit etsiä vaikka omasta lapsuudestasi käsin. Minkä tekemisestä nautit silloin? Mikä oli haaveammattisi? Lapsuudessa olet vielä niin hurjan paljon lähempänä omaa sisäistä itseäsi, sieluasi. Vastaukset löytyvät kenties helpommin kaivamalla vastauksia näihin kysymyksiin juuri elämäsi alkutaipaleelta. Itse muistan nauttineeni tarinoiden kirjoittamisesta ja siinä olin vieläpä hyvä. Nykyäänkin nautin paljon kirjoittamisesta, vaikkakin ajan puutteen vuoksi joudunkin useimmiten vain hutaisemaan jotain kasaan. Mutta sekin jo antaa itselleni voimaa. Kun oikein on aikaa kirjoittaa, niin silloin pääsen juuri siihen tiettyyn olotilaan, jossa aika katoaa ja flow kukkii :)

Lapsuusajalta muistan myös sen, kuinka kouluikäisenä leikin usein opettajaa. Olen ainut lapsi ja useimmiten leikin tätä leikkiä omissa oloissani opettaen mielikuvitusluokalle :) Tästä lienee suhteellisen pieni matka unelmaani Elämäntaidon valmentajan ammatista. Vaikka se ei olekaan opettamista, niin lempeää ohjaamista kuitenkin.

Mitkä ovat sinun erityiset kykysi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti