sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kundaliinijooga

Huomasin kahdessakin aikakausilehdessä mainoksen Maya Fiennesin kirjasta "Täyttä Elämää Joogalla". Kiinnostukseni heräsi ja hankin kirjan käsiini. Opus käsittelee kundaliinijoogaa ja kuinka sen saa nivottua osaksi arkielämäämme. Kyseinen joogan suuntaus työstää kehon sisäisiä energiakeskuksia, chakroja.
 

Otinkin heti osaksi päivittäistä elämääni  lämmittelysarjan, koska se auttaa saamaan selkärankaan liikkuvuutta ja itselle energiaa alkavaan päivään. Aamuisin olen niin kankea ja etenkin selkä, niska ja hartiaseutu ovat jäykkääkin jäykemmät. Maya kertoo, että harjoitukset virkistävät selkäydinnesteen virtausta, purkavat myrkkyjä kudoksista ja vetristävät selkärangan kakkia 24 nikamaa, jolloin rangan liikkuvuus lisääntyy.

Kokeilin joskus astangajoogaa vuoden verran enkä kerta kaikkiaan saanut siitä kipinää jatkaa pidemmälle. Se oli minusta niin puuduttavan tylsää. Tämä kundaliinijooga näyttää sopivan minulle huomattavasti paremmin. Toki takana on vasta pari viikkoa, mutta joka ikinen aamu olen herännyt normaalia aikaisemmin joogaamaan ja oikein odotan sitä. Se on todellakin jotain se. Mikään muu asia ei ole saanut minua vapaaehtoisesti heräämään yhtään aikaisemmin kuin olisi pakko. Liikkuvat lämmittelysarjan harjoitteet ovat mukavia ja niihin yhdistyvä kunnollinen hengitys piristää olon ja kuittaa pienesti lyhyemmät yöunet. 

Jatkossa aion tutustua tähän kundaliinijoogaan paremmin ja ottaa lisää liikesarjoja mukaan arkeeni.  Netistä löytyy vain tuon linkin lämmittelysarja videona. Liikkeet tajuaa kyllä paljon paremmin, kun ne katsoo videolta. Kirjan ohjeiden mukaan tehdessä saattaa jotain oleellista jäädä pois. Maya on tehnyt erilaisia dvd:itä kundaliinijoogasta ja niiden avulla opiskelen jatkossa lisää.

5 kommenttia:

 1. Hei Carita

  Törmäsin sivuusi etsiessäni kundaliinijoogaa Suomessa ja halusin jakaa sinulle linkin! Valmistuin itse kundaliini-opettajaksi Chicagosta tänä keväänä ja muutan Suomeen elokuussa. Jos sinulla on hyvä englanninkielen taito, tältä sivustolta löytyy paljon tietoa kundaliini-joogasta, siellä on myös videoituja tunteja kokonaisista kriyoista ja meditaatiosta.

  Toivottavasti tästä on iloa ja apua.

  kundaliniresearchinstitute.org

  Muutama muu englanninkielinen kundaliinijoogaan liittyvä sivusto:

  www.3ho.org
  www.spiritvoyage.com

  Terveisin, Namleen Kaur

  VastaaPoista
 2. Kiitos, näistä on todellakin apua! Toivottavasti Suomessakin alettaisiin lähitulevaisuudessa kouluttamaan Kundaliinijoogaopettajia. Kolmen pienen lapsen äitinä usean viikon koulutus ulkomailla ei ole ihan ensimmäisenä listalla :)

  VastaaPoista
 3. Sat Nam prinsessat!

  Suomessa koulutetaan kundaliinijoogaopettajia usealla paikkakunnalla, mm. Helsingissä ja Turussa, pian myös Jyväskylässä.

  Lisää tietoja kundaliinijoogasta Suomessa saatte Suomen kundaliinijoogayhdistyksen sivuilta:

  http://www.kundaliinijoogayhdistys.fi

  Tervetuloa joukkoomme.

  Ystävällisin terveisin

  Dev Dharam Kaur
  SKJY:n jäsenvastaava

  VastaaPoista
 4. Tämä olikin mahtava tieto, suuri kiitos sinulle!

  VastaaPoista
 5. Itämaisten uskontojen opetuksessa on seitsemän chakraa, joiden kautta kundaliinienergia vaikuttaa ihmisessä. Kundaliinienergiassa on feminiininen Ida-kanava ja maskuliinen pingala-kanava sekä sushumna-kanava. Kundaliinienergiassa herätetään kerällä oleva käärmevoima, joka nousee keskellä olevan sushumna kanavan kautta läpäisten kaikki seitsemän chakraa, jolloin se yhtyy unversaaliin ja jumalalliseen voimaan, eli henkeen. Kundaliini on käärme-energiaa sekä käärmevoimaa, jonka kautta ihmisessä herätetään henkisyyden kasvu.

  Kundaliinivoiman negatiivisia seurauksia. Kundaliinijoogan gurut sanovat, että kundaliinin herättäminen ilman gurua on todella vaarallista, sillä väärin herätetyn kundaliinivoiman vaarallisia seurauksia ovat muun muassa:

  - Mielen sekavuus
  - Päänsärkyä ja raskas tunne päässä
  - Psykoosi
  - Voimakkaat mielialan vaihtelut
  - Epilepsia tai muita kehon pakkoliikkeitä
  - Stressi
  - masennus
  - Epäsäännöllinen hengitys
  - Moraaliton käytös
  - vapina
  - Kipuja eri chakrojen alueilla
  - Hermostuneisuus

  Gurujen mukaan kundaliinivoima voi lyödä ja iskeä kuten ihan todellinen käärme, jos sitä provosoidaan, mutta guru pystyy käsittelemään sitä kuten taitava käärmeenkäsittelijä.

  tekstin lähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html

  VastaaPoista