maanantai 18. huhtikuuta 2011

Vähimmän vastuksen laki


Neljäs Henkisen Elämän Laki on Vähimmän vastuksen laki. Luonto ei juuri ponnistele tai vastusta sitä, mikä on. Kukat eivät yritä kukkia, ne vain kukkivat, linnut eivät yritä lentää, ne vain lentävät. Aurinko paistaa ja kuu ja tähdet loistavat, koska niiden kuuluu niin tehdä. Ne ovat mitä ovat. Ihmisen olemuksen mukaista on taas toteuttaa unelmia materiaalisessa maailmassa helposti ja vaivatta.

Kun toimimme ja tavoittelemme valtaa ja rahaa egosta käsin, itsekkäästi, hukkaamme eniten energiaa. Vähiten ponnistuksia taas tarvitaan, kun toimintamme liikkeelle panevana voimana on rakkaus. Kun rakkaus motivoi tekojasi, energiasi moninkertaistuu ja kasaantuu - ja voit käyttää saamasi lisäenergian luomaan mitä tahansa haluatkin.
Käytännössä voit toteuttaa Vähimmän Vastuksen Lakia kolmella tapaa:

1. Hyväksy asiat sellaisina kuin ne ovat, ei sellaisina kuin toivoisit niiden olevan. Kun esimerkiksi selkä hajoaa ja joudut olemaan töistä pitkään poissa, etkä myöskään pääse tuulettumaan ystäviesi kanssa tai ylipäätään tekemään niitä asioita, joita haluat, koska selkä on kaput, niin hyväksy kyseinen tilanne. Vastustamalla sitä, luot vaan itsellesi vieläkin kurjemman olon ja paraneminenkin hidastuu. Älä valita kohtaloasi, vaan hyväksy se ja ala tehdä tarvittavia asioita, jotta kuntoudut mahdollisimman nopeasti taas takaisin tolpillesi. Hyväksy "pakkolepo". Nyt kerrankin on aikaa katsoa vaikka kaikki 7 kautta Gilmoren tyttöjä :)

2. Ota vastuu tilanteesta. Se merkitsee kykyä löytää luova vastaus tilanteeseen sellaisena kuin se tällä hetkellä on. Tätä sivusin jo tuossa aikaisemmin. Kaikkien tapahtumien taustalla on kätketty merkitys, joka palvelee omaa kehittymistäsi. Itse olin todella stressaantunut liian täyteen ahdetusta ja kiireisestä elämästä. Koko viime syksyn terveys reistaili ja koska en siltikään pystynyt jarruttamaan tahtia, niin kroppa päätti ottaa isot aseet käyttöön ja teetti pakkolevon kosauttamalla selän taas toimintakyvyttömäksi. Nyt olikin sitten aikaa hengähtää ja miettiä tulevaisuutta ja päästä taas paremmin kiinni henkisen elämän oppeihin ja niiden tarjoamaan johdatukseen. Alkujärkytyksen jälkeen otin kirjat käteen ja lähdin etsimään ratkaisua tilanteeseeni.

3. Luovu tarpeestasi vakuuttaa ja taivuttaa muita näkökantaasi. Silloin kaikki vastustus vähenee. "Ei ole järkevää olla jäykkä korkean petäjän tapaan, joka katkeaa ja kaatuu mrskyssä, vaan joustava kuin kaisla, joka myrskytuulessa taipuu ja selviytyy". Kun lopetat taistelemisen ja vastustamisen, tulet kokemaan nykyhetken täydesti. Kuinka monta konfliktia olenkaan välttänyt noudattamalla tätä. Toki tämä on myös omasta mielestäni vaikein kohta tässä laissa ja se unohtuu minulta usein. Mutta nykyisin saan itseni jo paljon nopeammin kiinni hukatessani suunnan ja saan heitettyä itseni helpommin puolustamattomuuden moodille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti