torstai 4. helmikuuta 2010

Piikkimatto

Piikkimattoa voi käyttää mm. lihasten jäykkyyteen, kipuun, stressiin ja uniongelmiin. Se lievittää kipua ja rentouttaa.

Kuulin viime kesänä piikkimatosta ja etsiskelin tietoa netistä. Päädyin sitten ostamaan Claes Ohlsenien siihen aikaan sopivan hintaisen maton. Nythän noita saa jo tosi edullisestikin, en tosin tiedä miten isot piikit niissä halvoissa versioissa on ja kuinka paljon niitä on. Työkaveri ainakin vaihtoi oman mattonsa, koska piikit olivat ihan liian pienet, eivätkä tuntuneet missään. Kannattaa etsiä siis sellainen matto, jossa on tarpeeksi pitkät, terävät piikit ja niin paljon kuin mattoon vain mahtuu.

Minulla oli ollut suuria ongelmia nukkumisen kanssa selkäongelmien ja niistä aiheutuneiden hermo-oireiden takia. Valvoin pitkiäkin aikoja öisin näistä johtuen. Viime heinäkuussa kaikki muuttui, kun ostin tuon piikkimaton. Sen jälkeen olen nukkunut niin hyvin, kuin mitä kuopus vain suinkin antaa.

Uneen tuosta matosta ainakin on hyötyä, muista terveysvaikutuksista en sitten tiedä. Toki esm selässä ja niskassa alkaa veri kiertämään ja maton päälle on niin ihana asettautua, mutta ei piikeillä sentään lihasvaivoista eroon pääse, helpotusta toki saa. Tähän voisi auttaa sitten kalliimpi ja korkeammilla piikeillä varustettu matto, ei näitä normaaleja joka kaupassa myytäviä versioita.

Alkuun makasin piikkimaton päällä niin, että välissä oli harso. Mutta nyt on ehdotonta olla paljaalla selällä. Makaan 20 minuutista puoleen tuntiin iltaisin sängyllä ennen nukkumaan menoa ja ai, että alkaa makeasti nukuttaa. Vain kerran olen onnistunut nukahtamaan piikkimaton päälle ja kyllä meinaan sattui selkään sen jälkeen aika mojovasti pitkän aikaa. Kun paljaalla selällä on tarpeeksi pitkään piikkien päällä, niin siitä noustessaa alkaa melkoinen polte, saati sitten kahden ja puolen tunnin makoilun jälkeen!

Tämä piikkimatto on kyllä jäänyt minun jokapäiväiseen elämääni pysyvästi, on kyllä aivan mainio keksintö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti