keskiviikko 11. elokuuta 2010

Suklaiset kaurakeksit

Näitä keksejä ei tule kyllä ihan joka päivä väännettyä, koska sadan gramman edestä suklaan rouhimista on vähintäänkin ärsyttävää, kun suklaa sulaa ja tarttuu iloisesti sormiin. Muuten nämä keksit on nopeat valmistaa ja maistuvat hyviltä..ja terveellisiltä :) En ole niin virtuoosi ruoanlaittaja, että omasta päästä kehittelisin suoraan näitä reseptejä, joten muokkailen kirjoista ja ruokalehdistä näkemiäni reseptejä terveellisempään ja itseä/lapsia miellyttävämpään muotoon. Tämä ohje on alkuperäisversiossaan löydettävissä RuokaPirkka lehden uusimmasta numerosta (elokuu 2010).

- 100 g Luomu tummaa suklaata
- 2 dl luomukaurajauhoja (tai puolikarkeita luomuspelttijauhoja)
- 2 dl luomukaurahiutaleita
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus ruususuolaa
- vajaa 1 dl luomukookosöljyä
- 1 dl intiaanisokeria
- 1 luomukananmuna

1. Rouhi suklaa veitsellä ja sekoita kuivien aineiden kanssa keskenään.
2. Vaahdota öljy ja intiaanisokeri, vatkaa muna joukkoon. Lisää tähän kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Itse en seurannut ohjeita tarkasti enkä vatkaillut yhtään mitään, sotkin vain kaikki ainekset keskenään ja silti homma onnistui hyvin. Nopeampi versio siis käy myös.
3. Muotoile taikinasta n. 20 cm:n pituinen ja n. 6 cm:n paksuinen tanko ja leikkaa reilun sentin paksuisia viipaleita, tai ota taikinasta lusikalla 12- 16 kpl sopivia nokareita ja aseta leivinpaperin päälle ja tasoita/muotoile lusikalla. Ei se estetiikka niinkään tärkeää ole, vaan se terveellisyys...ja nopeus :)
4. Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti