lauantai 7. elokuuta 2010

Lasten vaatteet

Luomu ja superfoodit maksavat, mistä nipistän kulutuksessani? Yksi iso säästökohde on lasten vaatteet, joihin kolmen lapsen perheessä saa uppoamaan rahaa ihan kiitettävästi. Ulkovaatteita, kenkiä, alusvaatteita ja sukkia lukuunottamatta (toki näissäkin on poikkeuksia), ostan vaatteet kirpputoreilta tai joulun/juhannuksen jälkeisistä alennusmyynneistä. Ehdoton kipuraja vaatteen hinnalle on 5 euroa, sen enempää en maksa kirpparilla tai kaupoissa yhdestä vaatteesta (ulkovaatteet ja kengät toki eri asia). Alennusmyynneissä suosikkikauppani on Jesper ja Junior, koska sieltä saa silloin vaatetta alle 5 euron ja ne ovat laadukkaita (kestäviä). Rahat eivät mene hukkaan. Käyn joka viikko kauppareissun yhteydessä kurkkaamassa uusimmat aletuotteet. Tänä vuonna kyseisen kaupan ale oli aikaisempaa huonompi, tuotteita oli huomattavasti vähemmän tarjolla, mikä oli harmi, mutta kyllä sinne jonkun verran sai rahaa uppoamaan kuitenkin. Tarjoustalo on myös ok aleaikaan, mutta Anttila on valitettavasti pannassa. Tuon jälkimmäisen vaatteet (ainakin ale sellaiset) eivät kestä yhtään mitään.                         Talvihaalareissa olen suosinut Lassien ihan normaaleja 30-40 euron pukuja, ei mitään Remuja, Reimatecejä tai muitakaan tec tuotteita. Yleensä olen ostanut ne Citymarketista, mieluiten tarjoushinnalla tottakai :) Vaikka sitten edellisenä keväänä, toki talven alussakin voi löytyä. Näissä puvuissa hinta/laatusuhde on ollut hyvä, yhdetkin puvut olivat käytössä kolme talvea peräkkäin (ostettiin vähän turhankin reiluina kokoina)! Eikä niissä siltikään ollut kuin pienoista kulumanalkua polvissa ja takapuolessa kun laitoin kirpputorille myyntiin. Olen ollut näihin pukuihin enemmän kuin tyytyväinen. Eihän nuo vettä kestä, mutta ainakin meidän alueen päiväkodeissa tädit ja sedät laittavat kurahaalarit kostealla säällä päälle joka tapauksessa, että se niistä teceistä. Itse en myöskään raaskisi päästää Remun tai Reimatecin puvussa ulos ilman kurahaalareita ennen kunnon lumia, etteivät vaan naarmutu :) Hienojahan ne puvut ovat, kyllä itseäkin himottaisi ostaa, mutta laitan säästyneet rahat sitten mieluummin luomuun.                

Kengät ostan myös edullisesti aina jos näen esm kymmenen euron lenkkareita tai viiden euron sandaaleita. Olen ajoissa liikkeellä bongaamassa näitä ja parhaiten kenkäostokset onnistuvat ilman lapsia. Se edellyttää sitä, että olen piirtänyt lasten jalan kuvat paperille ja leikannut ne irti ääriviivoja myöten. Näitä malleja kannan sitten mukanani laukussa ja niiden avulla ostan oikean kokoisia kenkiä. Tämä säästää niin aikaa kuin hermojakin :)

Kirpputorilla myyn aika ajoin vaatetta ja muuta tavaraa. Suosin Tuusulan Femmatoria, koska siellä käy paljon ihmisiä, ei tarvitse itse seisoa kojun takana (itsepalvelukirppis) ja myydä saa muutakin kuin vain lasten vaatteita ja tavaroita, toisin kuin läheisillä lastentarvikekirppiksillä. Pöydän hinta on silti suht sama ja kokokin isompi. Mitään merkkivaatteita ei ole myytävänä, joten nettoamani summat eivät päätä huimaa, mutta kyllä silläkin rahalla saa taas ostettua edullisia vaatteita kuluneiden tilalle niin lapsille kuin itsellekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti