tiistai 27. heinäkuuta 2010

Ihon- ja hiustenhoitoa luonnollisesti

Löysin nämä ideat Kotivinkin numerosta 13/2010 (paria niistä muokkaillut hieman). Luonnollisia ja suht helppoja toteuttaa vaikka vain kokeilumielessä. Ovat Mari Kiistalan keksimiä reseptejä.

PUHDISTAVA PERSILJATEE
- 1 nippu persiljaa
- 1 litra kiehuvaa vettä

Sekoita tuore persilja äsken kiehuneeseen veteen ja hauduta 20 minuuttia. Siivilöi ja pullota. Käytä kasvovetenä (ärtyneelle ja herkälle iholle) tai juo teenä (poistaa kuona-aineita). Säilytä kylmässä ja käytä viikon kuluessa.

KOIVUSHAMPOO
- 2 dl tuoreita koivunlehtiä
- 2 litraa vettä

Sulje lehdet ja vesi lasipurkkiin, ravista. Neste alkaa heti vaahtoamaan. Siivilöi lehdet pois ja huuhtele hiukset ja vartalo koivuvedellä. Koivuvesi rauhoittaa ja puhdistaa hiuspohjaa, kiillottaa tukan ja estää hiustenlähtöä.

Tämä kuulostaa oikeasti toteutettavalta. Artikkelissa kehotetaan myös syömään keväisen koivun hiirenkorvia sellaisenaan, koska ne sisältävät runsaasti c-vitamiinia ja hivenaineita. Tämä jälkimmäinen jääkin sitten minulta kokeilematta tai muuten joutunen turvautumaan adrenaliinipiikkiin. Keväisen koivun siitepöly allergisoi ja tuo saattaisi koitua jo kohtaloksi :)VADELMIA JA RUUSUJA
- 1 dl vadelmia
- 10 ruusun terälehteä
- 3-4 rkl luomuhunajaa

Laita ainekset kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Levitä puhtaalle iholle ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele haalealla vedellä. Vadelma puhdistaa, hunaja kosteuttaa ja ruusu kiinteyttää, naamiona käy kaikille ihotyypeille.

Tämäkään ei ole turhan hankala vaikka kerran viikossa kokeiltavaksi kesäaikaan, tarvinnee tosin istuttaa pari kunnon ruusupuskaa pihalle, ettei aina tarvitse naapurin ruusuista napsia.

BALSAMI PALANEELLE IHOLLE
- 5 keskikokoista mansikkaa
- 3 rkl maustamatonta luomujogurttia

Survo mansikat ja sekoita jogurtin kanssa tahnaksi. Levitä auringon polttamille kohdille 20 minuutiksi, huuhtele sitten kylmällä vedellä. Olenkin kaivannut luonnollista after sun tuotetta! Kaiken lisäksi mansikoita ja luomujogurttia löytyy jääkaapistani aina. Siis helppoa ja halpaa, kun ei tarvitse koko after sun purkkia tai vastaavaa ostaa vaikka vain yhden kerran kesän aikana palaneen ihon ensihoitoon  :)

Muuten mansikka ihonhoidossa sopii lähinnä rasvaiselle ja sekaiholle, ei herkälle iholle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti