tiistai 13. heinäkuuta 2010

Shamanismin salaisuudet

Tässä kerran kirpputorilla kiertäessäni löysin peräti 5 mielenkiintoista kirjaa, kun harvemmin löydän yhtä ainuttakaan. Yksi niistä oli "Shamanismin salaisuudet - sisälläsi olevan hengen voiman löytäminen" (kirjoittanut José ja Lena Stevens). Takakannesta pieni lainaus tähän alkuun "Kautta historian shamaaneilla on ollut kyky matkustaa syvälle sisimpäänsä ja löytää sieltä maailmankaikkeuden tiedon ja viisauden lähteet. Ohittamalla aineellisen maailman esteet he kehittivät menetelmiä ja yksinkertaisia harjoituksia, joiden avulla he tunnistivat sisäiset oppaansa ja voimaeläimensä ja pääsivät vuorovaikutukseen niiden kanssa."

Monet näistä kirjan harjoituksista vaikuttavat joko turhan noloilta suorittaa ( esm että esitän jotain valitsemaani eläintä liikkuen ja äänelle kuten sillä on tapana, jotta pääsen yhteyteen sen hengen kanssa), tai sitten ylivaikeilta, vaikka takakannen mukaan harjoitukset olisivatkin yksinkertaisia (kuten että vaivun pariksi päiväksi jonkinlaiseen transsiin ja palaan menneisyyteen oppimaan nykyisyydessä tarvitsemiani tarpeellisia taitoja). Todennäköisesti tästä kirjasta käyttöön jää tasan yksi tapa, mikä kyllä lienee myös se tärkein eli shamaanimatka.Minusta on hienoa, kun jollain ihmisellä on taito puhua henkien kanssa. Usein nämä henkilöt sanovat, että kaikilla on tähän mahdollisuus, ei vain heillä. Mutta en kyllä henkilökohtaisesti saa minkäänlaista yhteyttä vaikka kuinka pinnistän :) Ja sitä paitsi illalla ja yksinollessani on henkien kyllä parempi olla näyttäytymättä minulle, sellaisina hetkinä ei riitä hermot eikä mielenterveys kyseiseen kohtaamiseen. Tuo shamaanimatka kuulostaa kuitenkin sellaiselta tavalta, joka voisi olla mahdollinen. Jos ei sen avulla pääse yhteyteen ihan oikeiden henkien kanssa, niin vaikka sitten ikuisen viisauden tai universaalin tietoisuuden. Ainakin se on huippuhauskaa, jos ei muuta. Olo on parhaimmilaan: "Vow, what a ride!" Tosin vain sen hetken kun sitä kestää..shamaanimatka on nimittäin aika takuuvarma tapa saada unen päästä kiinni :)

Tarkoitus on, että sinulla on jokin kysymys, johon toivot henkioppaaltasi vastausta. Tämän pitää olla tarkka ja valmiiksi mietitty, ennenkuin lähdet matkalle. Ohjeet lyhykäisyydessään:

1. Käy makuulle rauhalliseen ympäristöön.
2. Rentoudu.
3. Muodosta kysymys, jonka haluat esittää.
4. Kuvaile mielessäsi aukko maan sisään (esm luolan tai tunnelin suu, joka johtaa maan sisään, tämä havainnollistaa matkaa syvälle sisimpääsi).
5. Kohtaa opas.
6. Esitä ongelma tai kysymys oppaalle.
7. Seuraa opasta ja hänen ohjeitaan tarkasti.
8. Palaa takaisin samaa reittiä.
9. Kiitä opastasi.
10. Merkitse kokemuksesi muistiin.

Tuossa kohdassa 7 (mikäli olet vielä hereillä), niin annat vain mennä. Eli et yritä itse vaikuttaa siihen, mitä näet tai minne menet, vaan seuraat vain perässä vastustamatta mitään. Mitä paremmin pystyt luopumaan kontrollista, sitä makeammalta matka tuntuu. Itse en kyllä ole valitettavasti vielä kertaakaan päässyt siihen saakka, että olisin ehtinyt saada vastauksen kysymykseeni (koska uni on vienyt mennessään), mutta kenties unen rajamailla tai unessa tuo vastaus tulee ja vaikket sitä muistakaan, niin se alkaa vaikuttaa elämääsi.


Vielä tähän loppuun lainaus (ei ihan suora) kirjasta: " Eräs shamanismin peruskäsitteistä on se, että kaiken elämän taustalla on voimaverkko: käsitys siitä, että kaikella fyysisessä muodossa olevalla on myös henki. Tämä henki on kaiken elämän voiman alkulähde. Kaikki maailmassa on tehty samasta perusmateriaalista. Kun ainetta tarkastellaan ja mennään aina hiukkastasolle asti,  on siellä enimmäkseen tyhjää eli siis henkeä (henki = energian lähde)"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti